Blog Başlık

  • Mart 09, 2023

    CİLT BAKIM RUTİNİNE GİRİŞ 101

    Düzenli cilt bakım rutini uygulamanın bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış arkadaşlar. Amaan bunca basamağa ne gerek var demiyoruz o yüzden. Yaşlanma belirtilerini önlemede, cilt nemlendirme ve kusurlarını azaltmada gözle görülür farklar var çünkü. Cilt bakım ürünlerimizi doğru sıralamada uygulamazsak cildimize asla istediğimiz etkiyi sağlamazlar 

    Bugün size 10 adımda cilt bakım rutininden bahsedicem. Hatta 5 adım olarak özetini de vericem:P

    Aşağıdaki her basamağı pek tabii ki uygulamayacak olsanız bile kendi ürünlerinizi doğru şekilde uygulamanız önemli! Ve en temel unutmamamız gereken kural;  hafif,ince yapılı üründen kalın, ağır yapılı ürüne doğru sürüyoruz.

     

    Detaylı Gündüz Cilt Bakım Rutini

    Temizleme Eksfoliasyon/peeling Maske  Tonik  Lokal bakım kremi  Serum  Göz kremi  Nemlendirici Yağ Güneş kremi

     

    Detaylı Gece Cilt Bakım Rutini

    Temizleme Eksfoliasyon/peeling Maske  Tonik  Lokal bakım kremi  Serum  Göz kremi  Nemlendirici RetinolYağ 

     

    ***Nacizane tavsiyem hem gündüz hem gece peeling ve maske uygulamayınız. Sabah tercih ederseniz sıralama üstteki gibi veya gece tercih ederseniz sıralama yine üstteki şekilde diye yazdım. Cildi çok yorup hırpalamanın anlamı yok bence. Bu basamaklardaki her ürün her sabah/akşam mutlaka kullanılacak diye bir şey de kesinlikle yok. Temizleme, nemlendirme, sabah da ekstra güneş kremini sakın unutmayın yeter.

    ***Lokal bakım kremini (noktasal şekilde sivilce veya leke üzerine uyguladığınız kremler gibi) serumdan sonra da uygulayabilirsiniz. Ama daha hızlı ve etkili nüfuz etmesi açısından temizlenmiş,toniklenmiş cilde direkt sürülmesini daha uygun buluyorum ben.

    ***Bazı yerlerde göz kremi serumdan önce sürülür diye görmüş olabilirsiniz. Yanlış değil. Sürebilirsiniz Hele de serumu göz çevrenize sürmeyecekseniz. Ama benim tercihim serumu göz kreminden önce sürmek. Çünkü bazı serumlar gözaltına da uygulanabilir yapıda ve göz kreminden daha ince yapılı olduğu için ondan önce serumu sürmüş olmak gerekiyor.

     

    Klasik Gündüz Bakım Rutini

    Temizleme  Tonik  Serum  Göz kremi  Gündüz Kremi Güneş kremi

     

    Klasik Gece Bakım Rutini

    Temizleme  Tonik  Serum  Göz kremi  Gece Kremi

     

    Arkadaşlar 10’la başladık, sonra 5’e düşürdük ama aslında yukarda da bahsettiğim gibi 3 basamak bile yeterli.Önemli olan tabii ki hangi basamaklar olduğu!Temizle, nemlendir, güneş kremi sür! EN temeli bu. Ne kadar yalın o kadar iyi bana göre. Ama kullandığınız veya kullanmak istediğiniz hedefe yönelik bakım ürünleri varsa ve sıralamanın nasıl olacağını bilemiyorsanız diye böyle bir şablon çıkardım ve sonrasında basamakları tek tek detaylıca anlatacağım.

    Cildinizin nelere ihtiyacı olduğunu ve nelerin iyi geldiğini en iyi siz bilirsiniz. Bu konuda pek bir fikriniz yoksa dermatolog, eczacı, güzellik uzmanına da danışabilirsiniz.

     

    CİLT BAKIM RUTİNİNE GİRİŞ 101
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR