Blog Başlık

  • Mart 14, 2023

    CİLT TEMİZLİĞİ

    Temizleme Eksfoliasyon/peeling Maske  Tonik  Lokal bakım kremi  Serum  Göz kremi  Nemlendirici Retinol(gece) Yağ  Güneş kremi(gündüz)

     

    En temel ve ilk adım temizlik. Cildinize süreceğiniz diğer ürünlerin maksimum emilimi için tertemiz bir cilt ilk şartımız! Akşam temizliğinde gün boyu cildimize sürdüğümüz şeyleri (gerek kremler gerek makyaj) ve havanın tozu,pisi, kirini ; sabah temizliğinde ise hem yatmadan cildimize sürdüklerimiz hem fazla salgılanan sebumu temizlememiz lazım.

    Kimi yıkama jeli/kremi/köpüğü kullanıyor, kimi misel su, kimi temizleme yağı/balmını. Kimi hepsini Ben de genelde 2 basamaklı temizleme yapıyorum ve bunu öneriyorum. Çünkü yağ bazlı ürünleri (fondöten, güneş kremi, bb/cc krem, renkli nemlendirici gibi) jel/köpük temizleyici, misel su genelde çıkartamıyor. Yağ bazlı ürünü yağla çözmek gerekiyor. Makyaj temizleme yağı/balmı veya çift fazlı misel sular bu iş için biçilmiş kaftan! Üstüne de yıkama jeliyle yıkıyorum oh mis!

    • Kuru ciltler yağ bazlı temizleyici, makyaj temizleme sütü ve krem formlu temizleyicileri tercih edebilirler.
    • Normal/hassas ciltler yağ bazlı temizleyici, misel su ve jel/köpük formlu temizleyicileri tercih edebilirler.
    • Karma/yağlı ciltler yağ bazlı temizleyici, misel su ve jel formda temizleyicileri tercih edebilirler

     

    Akşamları ilk iş makyaj temizleme yağı veya balmıyla cildimdeki güneş kremini temizliyorum. Fondöten, bb/cc krem, renkli nemlendirici sürüyorsanız da bu adımı atlamayın! Yağı yağ çözer mottomuz. Sonrasında direkt yüzünüzü jelle yıkayabilirsiniz. Onları sürmediyseniz cildinize, sadece misel suyla temizleyebilirsiniz. Üstüne yine bir temizleme jeliyle tertemiz. Çift basamaklı temizlik.

    Sabahları sadece misel suyla veya gece yağ, retinol kullandıysanız bir temizleme jeliyle temizlemeniz yeterli. Yani tek basamaklı temizlik.

    Göz makyaj temizleyicileri ise likit,jel veya süt formunda oluyor. Ben en çok çift fazlı ürünleri seviyorum. Hem göz çevresini kurutmuyor aksine nemlendiriyor, hem göz makyajını tamamen çıkartıyor. Yüz temizleme jellerini ise aksi kutuda yazmadığı sürece gözlere sürmemek gerek, tahriş/hassasiyet/kuruluk yapabiliyor.

    Makyaj temizleme mendillerini ise sevmiyorum Hem çoğunun içeriğini beğenmiyorum hem çoooook yüzeysel bir temizleme sağladığı için oldukça yetersiz buluyorum. Ne kadar yorgun olursanız olun lütfen cildinizi temizleyip yatın, tamam kremlemeseniz de olur bazı kaçamak günler olabilir

    *Cildinizi gıcır gıcır yapan ürünlerden uzak durun! Temiz dedik diye o kadar da demedik:P Peki neden? Çünkü cildimizdeki “fazla” sebum(yağ) gitsin istiyoruz. Ciltten tüm sebumu söküp atmaması lazım ki cildimiz sonrasında kupkuru, çorak çöllere dönmesin veya aşırı sebum salgılamaya çalışıp ekstra yağlanmasın.

    *Çoğu yüz temizleyici, şampuan vb köpüren ürünlerin içerik listesinde SLS (sodium lauryl sulfate) veya SLES(sodium laureth sulfate) görürsünüz. Deterjanlarda da epey bulunur! Çünkü iyi yağ çözer. Ama bu yağı çözerken de ciltte irritasyon, korozyona neden olabilir. O yüzden dikkat ediniz.

    Cildinizi temizledikten sonra cildinizi gergin hissetmiyorsanız sizin için doğru ürünü bulmuş olabilirsiniz^^

     

     

     

     

     

     

     

    CİLT TEMİZLİĞİ
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR