Blog Başlık

  • Mart 11, 2023

    CİLT BAKIM YAĞI

    Temizleme Eksfoliasyon/peeling Maske  Tonik  Lokal bakım kremi  Serum  Göz kremi  Nemlendirici Retinol(gece) Yağ  Güneş kremi(gündüz)

     

    “Olmasa da olur” cilt bakım rutini ürünlerimizden sonuncusu cilt bakım yağı. En çok kuru ciltliler tercih ediyor ama aslında her cilt tipine uygun cilt bakım yağı mevcut=) Faydalarına gelince:

    • Okluzif yapıda olup kendinden önce sürülenleri cilde mühürleyip buharlaşmasını önler. Yani sandığınız gibi cilde ekstra nem vermez aslında çünkü cildin yüzeyinde kalır. Ayrıca lipid yapısından dolayı cildin lipid bariyerini güçlendirip cildi besler.
    • Üstteki sebepten cilt bakım rutininizin etkinliğini arttırır. Cildinizi pamuk gibi yumuşacık bulabilirsiniz sabah^^
    • Yağlı ciltler için farklı, kuru ciltler için farklı içerikteki yağları tercih ederiz. Ayrıca ihtiyaca yönelik de farklı farklı yağlar mevcuttur. Nemlendirici, yatıştırıcı, aydınlık görünüm verici vs gibi.

     

    *Gözeneklerinizi tıkayan mineral yağlardan lütfen uzak durunuz! Hindistancevizi ve argan gibi yağlar da cilt için genelde fazla ağır gelen, komedojenik yağlardandır. Siz onları saçınıza sürün^^

    *Bahsettiğim cilt bakım yağları genelde sabit yağlardır. Esansiyel, aromatik yağ içerenlerde( çay ağacı, lavanta, turunçgillerin yağları vs) hem essansiyel yağın “gerçek” olması hem de ciltte reaksiyona yol açabileceği için dikkatle seçilmelidir.

    Cilt bakım yağınızı gece en son basamak olarak uygulayabileceğiniz gibi sabah güneş kreminizden hemen önce de uygulayabilirsiniz. Ama benim tavsiyem sadece gece uygulamanız.

    Cilt bakım rutinimizde nemi cilde hapseden ve en kalın, ağır yapılı ürün kendisi. Nemlendiricinizle bir iki damla karıştırarak da uygulayabilirsiniz. Tek uygulamak için de avcunuza birkaç damla döküp avuçlarınızı birbirinize sürterek yağı ısıtıp yüzünüze avuçlarınızı hafifçe  bastıra bastıra emdirebilirsiniz. Üstüne ben gua sha taşıyla masaj yaparak ciltteki kanlanmayı, ürünlerin emilimi arttırıyorum. Yeşim taşı vs gibi çeşitli taşları görmüş olabilirsiniz siz de herhangi birini tercih edebilir veya cildinize masaj yaparak bu son adımı tamamlayabilirsiniz.

     

     

     

     

     

     

    CİLT BAKIM YAĞI
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR